Hlavný konštruktér: Rozprávanie o S. P. Koroľovovi - vedcovi, ktorý ľudstvu otvoril bránu do vesmíru - Pacner, Karel: 1936- (Mladé letá, 1977)
Osobnosť hlavného konštruktéra sovietskej raketovej techniky S. P. Koroľova bola dlho zahalená tajomstvom. O jeho živote a diele sa verejnosť dozvedela len postupne po jeho smrti. Táto kniha chce aj vás zoznámiť s akademikom Koroľovom. S jeho životom plným práce, elánu a nezlomnej vôle. I s jeho celoživotným dielom, ktoré nás oprávňuje nazvať Koroľova zakladateľom praktickej kozmonautiky.