Hlavný konštruktér: Rozprávanie o S. P. Koroľovovi - vedcovi, ktorý ľudstvu otvoril bránu do vesmíru - Pacner, Karel: 1936-; Hulmanová, Mária; Vilgus, Karel: 1944- (Bratislava Mladé letá, 1977)
Osobnosť hlavného konštruktéra sovietskej raketovej techniky S. P. Koroľova bola dlho zahalená tajomstvom. O jeho živote a diele sa verejnosť dozvedela len postupne po jeho smrti. Táto kniha chce aj vás zoznámiť s akademikom Koroľovom. S jeho životom plným práce, elánu a nezlomnej vôle. I s jeho celoživotným dielom, ktoré nás oprávňuje nazvať Koroľova zakladateľom praktickej kozmonautiky.
Spoluvydavateľ Albatros, Praha. Predsádky. Register. 53 zázn. lit. o knihách, novinách a čas. v jaz. slov., čes., rus. a angl. Pre čitateĺov od 13 rokov.
Keywords: Pacner, Karel (český publicista, žurnalista a spisovateľ. Je členom Klubu autorov literatúry faktu (kalf) a Obce spisovateľov. * 29.03.1936 Janovice nad Úhlavou, Česko -); biografie; životopisy; osobnosti významné; konštruktér sovietsky; Koroľov, Sergej Pavlovič (bol sovietsky raketový konštruktér, v rokoch 1946 až 1966 bol počas vesmírnych pretekov medzi USA a ZSSR vedúcim sovietskeho raketového programu. * 12.01.1907 Žytomyr, Ukrajina - 14.01.1966 Moskva, Rusko); život a dielo; experimenty kozmické; technika dopravy; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov; Vilgus, Karel (český grafik, ilustrátor a maliar. Výtvarník divadla Semafor. * 02.12.1944 Ostrava, Česko -)