Cyankáli v šampaňském : (Sparkling Cyanide) - Christie, Agatha: 1890-1976 (Spirála, 1980)
Rosemary, krásna a bohatá manželka George Bartona, zomrela v reštaurácii Luxembourg počas party organizované na počesť jej narodenín. Rok žijú jej najbližší v presvedčení, že išlo o samovraždu. Potom dostane George anonymné listy s tvrdením, že bola zabitá. Ale kým? George sa rozhodne pre riskantný plán - pozve všetky z nešťastnej oslavy na ďalšiu, tentoraz pri príležitosti narodenín Rosemaryiny sestry Iris. Rovnaké miesto, rovnaký stôl, tí istí hostia - a jedno prázdne miesto. Znovu sa hoduje a tancuje, znovu sa pripíja šampanským. A znovu sú v jednom pohári cyankáli ...