Dějiny umění v Československu: Stavitelství, sochařství, malířství - Pavel, Jakub: 1903-1974; Wittlich, Petr (Kotva, 1978)
Kniha je rozdelená do desiatich prehľadných kapitol podľa historického sledu. Čitateľ sa poučí o naších jedinečných kultúrných pamiatkách od stredoveku po dnešok.