Vízum do Európy: Človek na ulici. Strieborný prach. Vízum do Európy. Nepravdepodobný advokát - Horváth, Ivan: 1904-1960 (Hviezdoslavova knižnica, 1981)
Už názov prezrádza o čom asi kniha bude. Vízum do Európy sú príbehy z Európskych veľkomiest. Čitateľ tak môže nasať ich atmosféru a spôsob života. Nie je to však hlavným podnetom. Tým sú postavy a ich vnútorný svet.