Thomas Mann : (Thomas Mann) - Apt, Solomon Konstantinovich: 1921-2010 (Postavy a osudy, 1984)
Životopisný román o nemeckom spisovateľovi, nositeľovi Nobelovej ceny. Jeho života sa týkali dramatické udalosti, ako bola prvá a druhá svetová vojna, fašizmus, povojnové nádeje a sklamania...