Smoliar. Nový život : (The Natural. New Life) - Malamud, Bernard: 1914-1986 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1992)
Kniha obsahuje dva romány: Smoliar - hlavná postava, baseballová hviezda ťažko znáša poťahovačky v zákulisí amerického športu. V druhom románe Seymour po mnohých neúspechov odchádza z NY, ako asistent angličtiny na univerzite. Dej sa odohráva v 50-tych rokoch a je poznačený studenou vojnou...