Budú z nich ľudia - Makarenko, Anton Semyonovich: 1888-1939 (Pravda, 1976)
Hoci autor v tomto románe opisuje skutočné udalosti a skutočných ľudí, nie je to kronika, ale emocionálne pôsobivé dielo, v ktorom sa vážny obsah spája so sviežosťou rozprávania a iskrivým humorom...