Zájdi do každého domu - Maľcev, Jelizar Jurijevič: 1917- (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1963)
Román ruského autora odráža skutočný život na dedine. Autor zobrazuje boj poctivých kolchozníkov o nové demokratické vedenie. Vniká do vnútra svojich postáv a analyzuje ich duševný proces, vzťah k práci, vzťah ku kolektívu a životu vôbec...