Objavenie abecedy: Krátke prózy - Malerba, Luigi: 1927-2008; Jurovská, Michaela: 1943-; Jurovská, Michaela: 1943-; Veselý, Milan: 1939-2015 (Bratislava Smena, 1977)
Prvá časť knihy interpretuje v chronologickom slede text Homérových básní. V druhej sú triezvo, na vedeckom podklade popísané...
Krátke prózy talianskeho autora - Objavenie abecedy. Oheň a plameň. Obrúčka v snehu. Doláre. Mlčanie. Láska v studni. Morská voda. Teplá posteľ. Bomba. Zelená ako more...
Keywords: Malerba, Luigi, pseudonym Luigi Bonardi (bol talianský právnik, novinár, filmový scénárista a spisovateľ. Bol súčasťou 63. experimentálnej neo-avantgardy. Tiež písal s Tonino Guerra storielle pre chlapcov a deti. * 11.11.1927 Pietramogolana, Taliansko - 08.05.2008 Rím, Taliansko); poviedky autorské; realistické poviedky; krátka próza; próza; talianska literatúra - texty; Jurovská, Michaela (slovenská prekladateľka francúzštiny a taliančiny. * 26.01.1943 Bratislava, Slovensko -); Veselý, Milan (bol slovenský výtvarník, grafický dizajnér, scénofraf, popredný predstaviteľ grafického dizajnu na Slovensku, medzinárodne uznávaný. * 01.12.1939 Bratislava, Slovensko -25.09.2015 Bratislava, Slovensko)