Nebeská ríša : (Ľ empire céleste) - Mallet-Joris, Francoise: 1930-2016 (Smena, 1977)
Látkou Nebeskej ríše je zložitý citový i morálny komplex, ktorý na danom spoločenskom stupni presahuje ambície rozporných hrdinov. Román tejto francúzskej spisovateľky nastoľuje vážne spoločenské problémy, hlbokým ponorom do psychiky hrdinov poukazuje na krízu ľudských hodnôt v buržoáznom spoločenskom systéme a podáva kritickú fresku parížskeho života päťdesiatych rokov.