Romány lásky a nenávisti - Mauriac, Francois Charles: 1885-1970 (Galerie klasiků, 1980)
Je to súbor próz zo sveta bohatého francúzskeho provinčného meštianstva medzivojnovej doby, ktorá lipne na pôde či na rodinnom majetku viac než na citových vzťahoch a oveľa viac než na životoch svojich blízkych.