Medveď Jack : (Jack Bear) - McCall, Dan: 1940-2012 (Štafeta, 1983)
Príbeh dospievajúceho hrdinu o strate ilúzií a nevinnosti, ktorý v mnohom pripomína známy román Kto chytá v žite. Jack sa prisťahoval s otcom a mladším bratom do nového mesta. Baví sa pozorovaním susedov, najmä pána Stricka, prezývaného Zombie. Jedného dňa však zmizne jeho mladší brat....