Druhá polovica sveta alebo Rozhovory pri raňajkách s Paulou - Mechtel, Angelika: 1943-2000 (Tvorba národov, 1983)
Román nemeckej autorky, v ktorom sleduje osudy knihovníčky Pauly - náročné, no pútávé čítanie. Demonštruje ovzdušie strachu a neistoty a nemožnosť identifikovať sa s prostredím...