Údolie rozhodnutia 1 : (The Valley of Decision) - Davenport, Marcia: 1903-1996 (Slovenský spisovateľ, 1971)
Svetoznámy román milenky Jana Masaryka sa čiastočne odohráva aj v medzivojnovom Československu.