Údolie rozhodnutia 3 : (The Valley of Decision) - Davenport, Marcia: 1903-1996 (Slovenský spisovateľ, 1971)
Rozsiahla sága puttsburského oceliarskeho rodu Scottovcov, ktorá sa začína v roku 1873, kedy do rodiny prichádza malá írska slúžka Mary. Rozvíja sa tu história veľkej lásky tejto Írky, dramatické osudy jednotlivých členov rodiny a aj historické udalosti tej doby...