Kto chytá tigra za chvost : (Tiger bz the Chase) - Chase, James Hadley: 1906-1985 (Labyrint, 1978)
Výborná detektívka. Hrdina románu je mladý bankový úradník Ken Holland. Je to sympatický, kladný hrdina. Jeho jediným prehreškom je, že si po dlhom váhaní rozhodne využiť manželkinu neprítomnosť a vyhodiť si z kopýtka. Na podnet kolegu z banky strávi noc s ľahkou dievčinou Fay a kým sa nazdá, je zapletený do vraždy a musí sa skrývať pred políciou. Pred nič netušiacim Kenom sa zrazu odhaľuje zákulisie politických intríg v malom meste, ovládanom gangstermi, spoznáva skorumpovanosť polície, v ktorej prebiehajú osobné boje, stretáva sa s chladnokrvnými zabijakmi, vydieračmi a podvodníkmi. Udalosti okolo neho plynú ako v divom víre a hoci sa napokon všetko dobre skončí, Ken Holland prežije tridsať hodín, na ktoré len tak ľahko nezabudne...