Canarisová krvavá hviezda : (Saturn počti ne viden) - Ardamatskij, Vasilij Ivanovič: 1911-1989 (Obzor, 1965)
Na archívnych materiáloch založený román o práci sovietskej protišpionážnej službe za druhej svetovej vojny. Jej členovia odvážne prenikli priamo do stredu nemeckej špionážnej organizácie, získavali informácie o jej práci a zámeroch, umožňovali ich marenia včasnými protiopatreniami a aj jej definitíve ukončenie. Canaris šéf hitlerovskej špionážnej služby, vytvoril v okupovanom Bielorusku fašistickú spravodajskú agentúru Saturn. Román je históriou krachu nemeckej špionážnej služby na východnom fronte, ale ešte viac oslavnou epopejou hrdinskej činnosti sovietskych vlastencov, príslušníkov protišpionážnej služby, ktorí oklamali Canarisov Saturn a znemožnili jeho činnosť.