Všechny brány Krkonoš - Kubátová, Marie: 1922-2013 (Severočeské nákladatelstvo, 1985)
Krkonoše, niekedy označované aj ako Vysoké Sudety sú najvyšším pohorím Česka a celého masívu Sudet. Ležia v severných Čechách a na juhu poľskej časti Sliezska. Najvyššia hora Krkonôš Sněžka má 1 603 metrov nad morom.