Lietajúca lekárka : (The Back of Beyond) - Bickmore, Barbara: 1927-2015 (Slovenský spisovateľ, 1995)
Nie je bežné, aby si dcéra diplomata, ktorá vyrastala v amerických a európskych veľkomestách, zvolila náročné povolanie lekárky v austrálskej leteckej lekárskej službe. Pre Cassandru Clarkovú, ambicióznu mladú ženu, však práca v oblasti, ktorá je výsostnou doménou mužov, predstavuje neodolateľnú výzvu. Spolu s pilotom, ktorý jej asistuje pri náročných operáciách v teréne, prekonáva obrovské vzdialenosti na neznámom území obývanom farmármi a domorodcami, o ktorých živote nemala dosiaľ ani potuchy...