Najkrajšie rozprávky H. Ch. Andersena: Snehová kráľovná. Kresadlo.. - Andersen, Hans Christian: 1805-1875 (Ikar, 2016)
Svetoznámy dánsky rozprávkar v detstve rád sníval a hral sa s bábkami. Keď vyrástol, preniesol svoje sny, túžby a citlivú dušu aj do príbehov o Palculienke, Snehovej kráľovnej alebo o Princeznej na hrášku. Napísal vyše stopäťdesiat rozprávok. V tejto bohato ilustrovanej knižke čaká na deti aj Statočný cínový vojačik a iné krásne rozprávky, s ktorými prežijú vzácny čas.