Stojí, stojí mohyla: Balady slovenských básnikov - kolektív autorov (Hviezdoslavova knižnica, 1978)
Náš výber z baladickej poézie slovenských básnikov od Tablica, Šafárika, Hollého, cez štúrovcov, Hviezdoslava, Krasku, Roya, Smreku, Novomestkého, Poničana, nadrealistov, až po Lajčiaka, Mihálika a iných chce predstaviť slovenskú umelú baladu v čo najširšom rozsahu a podobách. Aby sa názorne ukázalo, čo balada v slovenskej literatúre znamená, aké hodnoty a myšlienky prinášala a dodnes prináša. Veríme, že kniha Stojí, stojí mohyla bude príjemným prekvapením a veľkým zážitkom pre všetky čitateľské vrstvy.