Domov na konci sveta : (A Home at the end of the world) - Cunningham, Michael: 1952- 1952- (Odeon, 2005)
Domov na konci sveta tvorí rozprávanie štyroch protagonistov. Bobby, pekný, počerný a nevýrečný, a Jonathan, osamelý, do seba zahľadený a neistý, vyrastajú ako nerozluční kamaráti v Clevelande koncom šesťdesiatych a začiatkom sedemdesiatych rokov. V osemdesiatych rokoch stretávajú v New Yorku o desať rokov staršiu Clare. Sú s Jonathanom kamaráti a spolubývajúci, no nie milenci, hoci sa pohrávajú s myšlienkou na dieťa. Vytvárajú spolu šťastnú dvojicu bez sexu, každý si ho užíva s iným mužom. Jonathan sa citovo viaže na Clare, k svojmu milencovi Erichovi je pripútaný len sexuálne. Jedného dňa sa v ich živote objaví Bobby a stane sa otcom Clarinho dieťaťa. Vychovávajú ho všetci traja a vytvoria navonok zvláštnu, no funkčnú rodinu. Ani jeden z trojuholníka ho nemôže opustiť, keďže je od zvyšných dvoch silne emočne závislý. Autor veľmi citlivo narába s témou homosexuality, jej prostredníctvom pozoruje život okolo seba. Domov na konci sveta je román o priateľstve, rodine, domove a láske, ktorého hrdinovia sú veľmi