Vo víchrici 2 - Štiavnický, Ján: 1937-1993 (Východoslovenské vydavateľstvo, 1986)
Knižka Vo víchrici je voľným pokračovaním životných osudov Zoltána Schonherza, významného predstaviteľa československého a maďarského revolučného hnutia. Nadväzuje na prvý diel Do búrky, sleduje Schonherzovo vysokoškolské štúdium v Brne a Prahe, jeho politickú aktivitu počas štúdia i po ňom až po jeho uväznenie a tragickú smrť v roku 1942. Schonherz upútal Štiavnického ako výborný inžinier a hudobník, príkladný syn, brat i otec, ako človek, ktorý sa v prvom rade zaujímal o pracujúceho človeka a záujmy strany. Štiavnický pozerá na Schonherza cez prizmu historickej skúsenosti, nesústreďuje sa len na zobrazenie života revolucionára, ale najmä na to, aby potvrdil, že všetko to, čo Schonherz robil, za čo bojoval a položil život, malo zmysel.