Do búrky 1 - Štiavnický, Ján: 1937-1993 (Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Autor v knihe opisuje životné osudy Zoltána Schonherza, jeho vzťah k slečne Edite, ktorá bola z vyššej spoločenskej vrstvy, na pozadí národnostných problémov medzi Slovákmi a národnostnými menšinami.