Percy Jackson 3: Kliatba Titanov, [chlapec-poloboh-hrdina] (Percy Jackson 3: The Titanĺs curse) - Riordan, Rick: 1964-; Veselá, Jana; Macková, Lenka (Fragment Bratislava, 2010)
Že mám moc po svojom otcovi, bohovi mora Poseidónovi, už vieš... Že patrím do Tábora polokrvných, si už takisto zistil... No na plno otázok nepoznám odpovede ani ja. Keď zmizla kamoška Anabeth, bol som okamžite pripravený vyraziť s Groverom a Táliou do boja. Niečo tu však stále nesedí... Kam sa podela bohyňa Artemida? Akej nebezpečnej a záhadnej oblude bola na stope? Mám na seba vziať desivú Titanovu kliatbu, ktorou by sa naplnilo proroctvo orákula?. Som Percy Jackson a vyrážam na ďalšiu výpravu do mytologického sveta. Ak chceš, vezmeme ťa so sebou. No bude to fakt nebezpečné!
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; fantazijné romány; dobrodružné romány; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Riordan, Rick, celým menom Richard Russell Riordan Jr. (americký spisovateľ fantazijných románov. Je známy tým, že píše sériu Percy Jackson & Olympians, a iných. Jeho knihy boli preložené do 42 jazykov. * 05.06.1964 San Antonio, Texas, USA -)