Bohovia Olympu 1: Proroctvo : (The Heroes of Olympus 1: The Lost Hero) - Riordan, Rick: 1964- (Fragment, 2013)
Fantasy román pre mládež, v ktorom sa mocní bohovia Olympu opäť prebúdzajú v novej vzrušujúcej sérii. Noví hrdinovia Jason, Piper a Leo, ktorí sú podobní ako Percy Jackson, prichádzajú do Tábora polokrvných. Čaká ich nebezpečná výprava vedená záhadným proroctvom. Podarí sa im pri tom vypátrať aj Percyho Jacksona, strateného hrdinu?