Bohovia Olympu 4: Hádesov chrám (The Heroes of Olympus 4. The House of Hades) - Riordan, Rick: 1964-; Sadloňová, Zora: 1954-; Lalíková, Katarína (Fragment Bratislava, 2015)
To posledné, o čo by Percy stál, je malér v škole, do ktorej ešte ani nenastúpil. Lenže na úvodnej exkurzii víta nováčikov čudesný tím roztlieskavačiek, ktoré polokrvným rozhodne nedrukujú! S blížiacimi sa Percyho 15. narodeninami sa svet okolo neho stáva čoraz nebezpečnejším, a tak sa Percy a jeho priatelia vydávajú na štvrtú letnú výpravu, tentoraz do prastarého Daidalovho labyrintu. V dômyselnom podzemnom bludisku na nich čakajú krvilačné obludy aj starí nepriatelia, prekvapenia, hádanky, boje na život a na smrť. Schyľuje sa k neľútostnej vojne medzi olympskými bohmi a temnými silami vládcu Titanov...
Keywords: romány autorské; fantazijné romány; dobrodružné romány; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Riordan, Rick, celým menom Richard Russell Riordan Jr. (americký spisovateľ fantazijných románov. Je známy tým, že píše sériu Percy Jackson & Olympians, a iných. Jeho knihy boli preložené do 42 jazykov. * 05.06.1964 San Antonio, Texas, USA -)