Bohovia Olympu 5: Krv polobohov : (The Heroes of Olympus 5. The blood of Olympus) - Riordan, Rick: 1964- (Fragment, 2015)
Percyho šestnáste narodeniny sa blížia! Lenže v tábore polokrvných sa nechystajú oslavy, ale vojnová výprava, a namiesto blahoželania si vypočuje Percy dávne temné proroctvo, ktoré mu všetci tak dlho tajili. Bitka, ktorá môže znamenať koniec sveta, sa začne úplne nevinne, keď Percymu pristane na kapote auta Pegas... Piatym, posledným dielom vrcholí príbeh Percyho Jacksona, syna gréckeho boha mora Poseidóna a jeho priateľov. Konečne sa ukáže, kto stojí na strane dobra a kto sa pridal k vládcovi temnôt. Kto vojnu neprežije a kto z nej vyjde ako hrdina. Zápas o zachovanie civilizácie sa začína!