Paloverde 1 : (Paloverde) - Briskin, Jacqueline: 1927-2014 (Remedium, 1998)
Na miestnom cintoríne Los Angeles sa paradoxne počas pohrebu vytvoria zárodky neskoršej vášnivej lásky Buda k Amélie. Ona je jediná dcéra otca, ktorý sa pred smrťou morálne skompromitoval. On je syn holandského prisťahovalca, ktorému sa výhodným manželstvom podarilo preniknúť medzi najstaršie a najváženejšie rodiny. Bud má aj brata. Pokrstili ho Vincent, ale všetci ho volajú Véčko. Bud je priamočiary, zásadový, vytrvalý. Véčko zasa snivý, nepraktický a navyše mladší, takže je ustavične v Budovom tieni. Napriek tomu nažívajú vo vzácnej zhode, čo však platí len do chvíle, kým sa obaja nezamilujú do Amélie.