Paloverde 2: Hollywoodsky sen : (Paloverde) - Briskin, Jacqueline: 1927-2014 (Remedium, 1998)
V druhej časti sa vraciame do slnečnej Kalifornie. Prirodzene, že po rokoch sa všeličo zmenilo. Na skalnej plošine, kde tajní predkovia Buda a Vincenta vzdávali vďaku plodnosti zeme a neskôr tu stála hacienda, sa teraz vypínal jeden z najhonosnejších domov. Zmenilo sa aj Los Angeles. V mestských obvodoch žilo dovedna už takmer pol milióna obyvateľov a jedenásť kilometrov na západ od mesta začal vyrastať Hollywood, ktorý mal čoskoro významne zasiahnuť do životov detí hlavných hrdinov románu. V ich osudoch sa, prirodzene, tiež všeličo zmenilo.