Paloverde 2: Hollywoodsky sen (Paloverde) - Briskin, Jacqueline: 1927-2014; Herman, Hviezdoslav: 1922-2000 (Remedium Bratislava, 1998)
V druhej časti sa vraciame do slnečnej Kalifornie. Prirodzene, že po rokoch sa všeličo zmenilo. Na skalnej plošine, kde tajní predkovia Buda a Vincenta vzdávali vďaku plodnosti zeme a neskôr tu stála hacienda, sa teraz vypínal jeden z najhonosnejších domov. Zmenilo sa aj Los Angeles. V mestských obvodoch žilo dovedna už takmer pol milióna obyvateľov a jedenásť kilometrov na západ od mesta začal vyrastať Hollywood, ktorý mal čoskoro významne zasiahnuť do životov detí hlavných hrdinov románu. V ich osudoch sa, prirodzene, tiež všeličo zmenilo.
Keywords: romány autorské; realistické romány; detektívne romány; psychologické romány; romány o láske; próza; americká literatúra - texty; Briskin, Jacqueline (bola anglicko-americká spisovateľka so špecializáciou na historickú beletriu. Jej romány boli preložené do 26 jazykov. * 18.12.1927 Londýn, Anglicko - 24.12.2014 Santa Monica, Kalifornia, USA); Herman, Hviezdoslav (česko-slovenský kinematograf, prekladateľ. Národnosť slovenská. * 13.04.1922 Brodek, okres Přerov, Česko - 07.09.2000 Praha, Česko)