Keby som bola bosorka - Futová, Gabriela: 1971- (Mladé letá, 2017)
Keď niekto ide na karneval v maske, akoby Barbine z oka vypadol, musí vyhrať. Veď stará mama ušila šaty úžasne, aj účes svojej vnučke vyčesala dokonale. Ako je to možné, že vyhrala akási striga ľ a navyše vyhrala všetky ostatné karnevalové súťaže?! Keby som bola bosorka ľ to je tá správna veta, ktorá otvára cesty k úspechu. Hrdinka tejto knihy je o tom presvedčená a podniká všetko, aby sa naučila bosorácke kúzla. Pomôžu?