Hľadám lepšiu mamu - Futová, Gabriela: 1971- (Mladé letá, 2012)
Tretiačka Katka nie je so svojou mamou spokojná. Nedovolí jej ani nosiť silonky, hoci v horúcom lete ich nosí každá dáma, ani psíka nemôže mať v panelákovom byte. Dnes dostávali vysvedčenie. Katka má samé jednotky ľ ukazuje mame skvelé vysvedčenie a hneď aj vyjednáva ľ chce spať u kamarátky Zuzy, ale bez dozoru jej rodičov. Mama je zásadne proti a nazlostená Katka jej vykričí všetky krivdy, čo na nej spáchala : každá mama dopraje deťom všetko, len ona ju obmedzuje. Nepustí ju k Zuze, ani psa jej nechce kúpiť, nemá kolieskové korčule, silonky, ani nový bicykel, len starý ošúchaný, ba ani len otca..! Nájde si novú a oveľa lepšiu mamu! Ide ju hľadať k príbuzným a známym...