Kliatba - Pronská, Jana: 1972- (Slovenský spisovateľ, 2017)
Pred mnohými stáročiami kliatba nešťastnej matky odsúdila Markusa Berzeviča na večný život - kliatba taká mocná, že sa ju nedarí zlomiť nijakými čarami. Keď Markus stráca aj poslednú iskierku nádeje, na jeho tajomný Čierny hrad v hlbokých lesoch osud zaveje krásnu Verenu z Orlay. Verena je výnimočná mladá žena, no bude jej srdce dosť veľké a myseľ dosť slobodná, aby prijala neuveriteľnú pravdu o záhadnom hradnom pánovi?