Nelej olej na oheň: Plamene ohlasujú návrat zla (Liar liar) - Arlidge, M.J.: 1974-; Kyčina, Matúš (Ikar Bratislava, 2017)
Vyšetrovateľka Helen Graceová ešte v živote nevidela takú spúšť. Šesť požiarov za dvadsaťštyri hodín. Dvaja mŕtvi a veľa ranených. Akoby niekto chcel celé mesto zrovnať so zemou. Na mieste činu sa nájdu stopy podpaľačstva, zdá sa, že páchateľa musí poháňať priam zverská zlosť. Helen tuší, že svoje ciele si nevybral náhodne, ale že to bol vopred premyslený útok. Jeho neovládateľná túžba po ohni mení všetko na popol. Prečo však zaútočil na deti a ich matku? Čo ho k tomu viedlo? A kto bude nasledovať? Nad mestom sa vznáša strach, polícia napriek enormnému nasadeniu tápe v tme. V uliciach sa šíri dusná atmosféra nedôvery a podozrievania. K osudovému výbuchu stačí jediná iskra...
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; podpaľačstvo; próza; anglická literatúra - texty; Arlidge, M.J. (anglický spisovateľ. Jeho kariéru ovplyvnila práce v televízii, kde sa podieľal na tvorbe seriálov. * 10.10.1974 Londýn, Anglicko -)