Život Adama 2: Rebel to má ťažké! - Opet, Peter: 1972- (Yoli, 2016)
Vitajte vo svete piataka Adama, ktorý chce zmeniť svet, no rozhodne nemieni meniť seba. Prečo by to robil? Veď na všetko nové, čo ho postretne, má hneď názor. Či je to dobré alebo zlé, vie zhodnotiť za pár sekúnd. Najviac ho štve, ako sa s ním bavia dospeláci. Naozaj si myslia, že desaťročný človek je vhodný akurát tak na plnenie pokynov a príkazov rodičov a učiteľov? To teda rozhodne nie! Adam je rebel a pri každej príležitosti to vykrikuje, aby všetci vedeli, s kým sa bavia. Odmieta povinnosti a mieni žiť tak, ako sa mu práve zachce! Iba žeby mu to mama zakázala...