Chlapec s očami ako hviezdy - Pero Le Kvet: 1965-; Volek, Peter: 1965- (Artforum, 2016)
Chlapec s očami ako hviezdy nemá meno. V celej knihe veľa o sebe neprezradí, vlastne takmer nič. Nikto netuší odkiaľ prišiel, ani kam má namierené. Je to však zvedavý chlapec, ktorý rád kladie otázky. Putuje krajinou, ktorá je rovnako záhadná ako on sám. Ocitol sa v nej vďaka pestrofarebnému motýľovi, ktorý sa stane jeho spoločníkom a sprevádza ho na ceste plnej prekvapení a nečakaných stretnutí. V tejto knihe majú malí čitatelia možnosť zoznámiť sa s niektorými hrdinami slovenských rozprávok, na ktorých si ich rodičia a starí rodičia budú určite ešte pamätať.