Krátky nešťastný život Marilyn Monroe: Divadelná hra v dvoch dejstvách - Richter, Milan: 1948- (MilaniuM, 2017)
Divadelná hra básnika, dramatika a prekladateľa Milana Richtera Krátky nešťastný život Marilyn Monroe má všetky atribúty napínavého trileru odohrávajúceho sa v Hollywoode, v ordinácii slávneho psychoanalytika i v pracovni zvláštneho vyšetrovateľa. Hlavnými postavami príbehu, ktorý má čitateľovi (i divákovi) na samom konci odhaliť, kto zavraždil ikonu amerického filmu a sexsymbol 50. rokov minulého storočia, sú Marilyn Monroe, prezident John F. Kennedy a jeho brat Robert, druhý manžel MM Joe DiMaggio, psychoanalytik Ralph Greenson a mladý vyšetrovateľ David Diamant.