Krátky nešťastný život Marilyn Monroe: Divadelná hra v dvoch dejstvách - Richter, Milan: 1948- (MilaniuM Bratislava, 2017)
Divadelná hra básnika, dramatika a prekladateľa Milana Richtera Krátky nešťastný život Marilyn Monroe má všetky atribúty napínavého trileru odohrávajúceho sa v Hollywoode, v ordinácii slávneho psychoanalytika i v pracovni zvláštneho vyšetrovateľa. Hlavnými postavami príbehu, ktorý má čitateľovi (i divákovi) na samom konci odhaliť, kto zavraždil ikonu amerického filmu a sexsymbol 50. rokov minulého storočia, sú Marilyn Monroe, prezident John F. Kennedy a jeho brat Robert, druhý manžel MM Joe DiMaggio, psychoanalytik Ralph Greenson a mladý vyšetrovateľ David Diamant.
Autor Milan Richter strávil tri roky štúdiom tajných aj nedávno odtajnených materiálov k prípadu "samovraždy" Marily Monroe a ďalšie tri roky venoval napísaniu tejto hry.
Keywords: divadelné hry; hry divadelné; Richter, Milan (slovenský básnik, dramatik, prekladateľ, publicista a knižný vydavateľ. * 25.07.1948 Bratislava, Slovensko -); Monroe, Marilyn, vlast. menom Norma Jeane Mortensenová (americká filmová herečka. Marilyn bola trikrát vydatá, prvýkrát s Jamesom Doughertym, druhýkrát s bejzbalovou legendou Joeom DiMaggiom, tretíkrát so spisovateľom Arthurom Millerom. Nar. 01.06.1926 Los Angeles, USA - 05.08.1962 Los Angeles, USA); historické hry; hry historické; drámy; biografie; osobnosti ženské; herečky americké; speváčky americké; próza; slovenská literatúra - texty