Rozprávky pre zvedavé deti, zvieratá a dospelých - Slovák, Jozef: 1953- (Verbárium, 2017)
Tradičné rozprávky prinášajú múdrosť, preverenú stáročiami, ktorá platí dodnes. Pravda je však taká, že dnešný svet sa zmenil, a spolu s ním aj ľudské vzťahy. Moderná doba si vytvorila svoje vlastné "múdrosti", pravidlá i zákonitosti a tie treba deťom tiež odovzdať. Dnes sa iba málo píšu moderné rozprávky so súčasnosti. Jozef Slovák (scenárista kultovej komédie Utekajme, už ide! a grotesiek BUD BINDI) sa rozhodol, že takú knižku napíše. Výsledkom sú veselé a nápadité rozprávkové príbehy, písané jazykom dnešnej mladej generácie, ktoré majú v sebe citlivo zakomponované nielen všetky "múdrosti" dnešnej doby, ale predovšetkým potrebu hľadať vo svete a vzťahoch dobro, láskavosť a porozumenie. Pre spoločné večerné čítanie rodičov, detí a zvierat ako stvorené.