Verte cisárovi: Voľné pokračovanie úspešného románu Milujte kráľovnú - Hykisch, Anton: 1932- (Spolok slovenských spisovateľov, 2016)
Nový historický román autora sa odohráva na sklonku 18. storočia, v predvečer Francúzskej revolúcie. Roky čakal budúci cisár Jozef II. na smrť svojej matky Márie Terézie. Hneď po jej skone začal netrpezlivo uskutočňovať svoj sen o spravodlivej vláde. V horúčkovitej sebazničujúcej práci chce zabudnúť na svoje osobné nešťastia a nedostatok lásky. Román ľ voľné pokračovanie úspešného Hykischovho románu Milujte kráľovnú ľ odkrýva bolestné súkromie mladého vládcu až po jeho predčasný tragický koniec.