Veľká kniha o dinosauroch : (The Ultimate Dinosaur Book) - Lambert, David (Timy, 2001)
Vizuálne najpôsobivejšia, najprecíznejšia a najzrozumiteľnejšia kniha, aká bola napísaná o dinosauroch. Vyše 500 atraktívnych fotografií a kresieb oživuje dinosaury najrozličnejších veľkostí a najrozmanitejších tvarov. Dokonalé konštrukcie modelov vychádzajúce z vedeckých poznatkov - niektoré z nich vznikli špeciálne pre túto knihu - znázorňujú v pozoruhodných detailoch vonkajšiu i vnútornú anatómiu tela týchto hrôzostrašných tvorov. Úplný prehľad dinosaurov od A po Z uvádza všetky rody dinosaurov, aké sa doteraz podarilo zistiť.