Nanon : (Nanon) - Sand, George: 1804-1876 (Svetoví klasici, 1975)
Román Nanon by sme mohli nazvať vidieckou pastorálou, keby sa neodohrával na pozadí Veľkej francúzskej revolúcie. No predovšetkým je to román o veľkej láske, ktorá v duchu Sandovej filozofie je schopná stierať stavovské rozdiely, chválospev na dievča z ľudu, ktoré prirodzenou inteligenciou, pracovitosťou, obetavosťou v prospech blížnych a ľudí jej srdcu drahých, sa dopracuje nielen k peknému majetku, ale i šťastiu po boku milovaného muža.