Skúška, alebo, Moje peklo: Dvadsaťročná - odsúdená na smrť v Malajzii - Saubin, Béatrice: 1959-2007 (Mladex, 1992)
Béatrice Saubinová - matka ju opustila, a tak sa o ňu celé detstvo starala jej babička - otcovho matka. Počas búrlivého dospievania dochádza medzi ňou a babičkou k neustálym nezhodám. Nakoniec Béatrice odchádza do Orientu. Precestuje veľa krajín - Libanon, Turecko, Afghanistán, Irán, Thajsko. V Malajzii je zadržaná za prevoz drog a odsúdená na trest smrti obesením. Po zásahu schopného advokáta je trest zmenený na doživotie. Po desiatich rokoch strávených vo väzení sa francúzskej vláde podarí dosiahnuť jej prepustenia a Béatrice sa môže vrátiť do Francúzska. Román je autorkinou autobiografiou.