David Copperfield : (David Copperfield) - Dickens, Charles: 1812-1870 (2012)
Román má autobiografické črty a je spoločenského charakteru. Aj keď sa dielo zaraďuje do realizmu, hlavná postava (aj iné) sa ešte stále vyznačujú romantickou črtou: duševným vývojom. Nie je to teda objektívne pozorovanie, o to lepší je ale výsledný Davidov obraz.