Dračia cárovná: Bohatier - Kniha druhá - Červenák, Juraj: 1974- (Artis Omnis Žilina, 2017)
Druhý diel veľkolepej historickej fantasy.
Kyjevský vojvodca Svjatoslav zvíťazil nad Bulharmi a upevňuje svoju moc v povodí rieky Volgy. Iľja Muromec a ostatní bohatieri sú však ako na ihlách. Ich úhlavný nepriateľ, veľkňaz Tugarin, unikol kamsi na sever. Svjatoslav súhlasí, aby sa družina vydala po jeho stopách a raz a navždy s ním skoncovala.
Bohatieri putujú do divokých končín obývaných kmeňom Čeremisov, ale tam štvanica zďaleka nekončí. Tugarin má totiž namierené ďalej na sever, na územie tajomných Čudov. Povesti hovoria, že kdesi v tamojších lesoch je brána do záhrobia, na divotvorný ostrov Bujan. Ten stráži zlopovestná čarodejná kňažná, ktorú miestni nazývajú Baba Jaga ľ matka hadov. Iľja a jeho druhovia musia opäť bojovať s dračími čarami i s temnotou, ktorá nakazila zradné srdce v ich vlastných radoch.
Terminologický slovník.
Keywords: romány autorské; historické romány; fantastické romány; sci-fi; horory; Červenák, Juraj, pseudonym Thorleif Larssen a George Callahan (slovenský spisovateľ, autor historickej fantasy a redaktor časopisov Fantázia, Pevnost, DVD Mag, Blokbaster a ďalších. Okrem beletrie sporadicky píše filmovú publicistiku, rozhlasové hry a filmové či komiksové scenáre. * 16.06.1974 Žiar nad Hronom, Slovensko -); próza; slovenská literatúra - texty