Príručka Pilates: Cvičenia pre dokonalú postavu a aby chrbát nebolel : (The Pilates Directory) - Herdman, Alan (Svojka & Co, 2008)
Systém telesných cvičení vytvoril Joseph Pilates v dvadsiatych rokoch 20. storočia. Jeho cieľom je posilniť celé telo, zlepšiť pohyblivosť a držanie tela a zlepšiť celkovú kondíciu radom šetrných cvikov a dýchacích techník. Táto kniha uvádza začiatočníka na správnu cestu a ponúka zrozumiteľný úvod do tohto obľúbeného cvičenia s jednoduchými návodmi a fotografiami v piatich prehľadne členených oddieloch.