Ruská klasická literatura - Parolek, Radegast: 1920-; Honzík, Jiří: 1924-2018; Fiala, Vlastimil: 1920-1993; Hegar, Milan: 1921-1987 (Praha Nakladatelství Svoboda, 1977)
Ruská literatúra je súčasť ruského umenia a významným celkom svetovej literatúry.
Keywords: klasická literatúra; romantizmus; realizmus; r. 1789-1917; ruská klasická literatura; Parolek, Radegast (vysokoškolský pedagóg, prekladateľ z litovčiny a lotyštiny a autor niekoľkých prác o ruskej literatúre a literatúre Pobaltia. * 01.12.1920 Praha, Česko -); Honzík, Jiří (bol český literárny vedec, historik, docent ruskej literatúry, rusista, prekladateľ, editor, kultúrny redaktor a publicista, básnik. * 19.04.1924 v Košumberku, Česko - 12.03.2018 Praha, Česko); ruská literatúra - texty; Hegar, Milan (český knižný grafik, návrhár písma, typograf a profesor VŠUP. Žiak Františka Muziky, s ktorým spolupracoval na knihe Krásne písmo, a niekoľko rokov bol tiež Muzikovým odborným asistentom. Autor štátneho znaku SR, rôzných známok, plagátov a knižných ilustrácií. * 08.05.1921 Olomouc, Česko - 07.07.1987 Praha, Česko); Fiala, Vlastimil (bol českým historikom umenia, výtvarným kritikom a prekladateľom z francúzštiny. Venoval sa však tiež písanie poézie. * 28.04.1920 Zábřeh, okres Šumperk, Česko - 10.04.1993 Praha, Česko)