Právo na smrt : (A right to Die) - Stout, Rex: 1886-1975 (Máj, 1967)
Detektívni román amerického autora s detektívom Nero Wolfom, jeho pobočníkom Archiem Goodwinom, ktorý je rozprávačom príbehu, a trojicou ďalších troch vykonávačov rozkazov, ktorých postavy sú spoločné všetkým detektívnym románom tohto autora. Tento detektív, starý mládenec, rieši vraždy len tak mimochodom a bojuje obvykle na dvoch frontoch, proti vrahovi a proti obmedzenej a unáhlenej polícií. V tomto románe ide o vyšetrovanie dvoch vrážd, spáchaných z rasovej nenávisti.